Jumaat, 31 Disember 2010

bye2 2010....

wah xsaba2 nk tggu thn 2011ni. tggl sejam je nk new year.....yeppi2....bye2 2010. 


2010....byk bondo y telh belaku thn 2010. kengn manis de n kenagn phit pon de. kengn manis akn den ingt sampai bilo2. kengn pahit...emmmm. hope thn depn xkn belaku g pe y dh belaku pd thn 2010. bia lah ia jd kengn sajo.


celbrt????cian den. smbt kek umh sewo yo ngn housemate. huhuhuhu...counting kek dopn tv yo lah.
azam den......nk jd yang terbaik dr kalgn org y terbaik. hope den leh jg pelajr y cemerlg n ank yang solehah. amin....

hope korg pon tanam azm y baik2 yo...y boleh memberi kebaik terhdp diri sendri...

po2 pon selamat tinggal 2010....BYE2

P/S: kopado korg2 y clbrt kek lua 2 berhati2. jgn gombiro sgt..da...........

Khamis, 30 Disember 2010

PM bagi cuti.

hureyyyyyyyyyy. seronok den dongar jumaat ni cuti. sempono kejuaraan bola sepak. den sebagai pelajar mmg seronok glr lah xpyh g class. den nk wat class tidoo. zzzzzzz. 

CUTI

Rabu, 29 Disember 2010

tahniah

tahniah tuk pasukan bola malaysia coz akhirnya berjayo gak. wlpn kito kalah kek tompek lwn tp pialo totap malaysia punyo. betapa seronok ye hati ku ni....hurayyyyyyyyyyyy.

pujian yang lobih den nk bg kt

sakit tokak den td besorak n menjerit2 time tgk bola. sory yo jirn2 sebolah atas jeritan sy n membo umah sy.
xsaba2 nk tgk surat kaba esok story sal bola ni.

hope esok suaro ok g. hheheheh


bola MALAYSIA

wah xsaba2 den nk tggu mlm ni....penentuan segala penentuan. hope MALAYSIA leh wat y terbaik. tunjuk kek indon 2 MALAYSIA BOLEH. kito sebagai rakyat MALAYSIA ni berdoa lah samo2 yo leh monang. 

penantian 1 penyeksaan...wahkakahhh...glabah gilo den ni. bedoba2 ati den ni nk th sapo monang mlm ni....xctded sgt ni nk besorak kasi goga kek umh ni bersama membe2 tersyg.

k la fren. cau dulu...nk kumpol tenago tuk malam ni.
MALAYSIA BOLEH

Sabtu, 25 Disember 2010

time prktikl

SALAM 1 MALAYSIA

entry kali ni den nk story sal den prktikl dl. wlpn den dh lm abis prktkl tp atas permintaan kak nadia  ku ini suh tulis sal bende ni....jap g den konal kn sp kak nadia 2....

ms sem ompek (4) den wat prctkl kt majlis daerah n di temptkn di unit kewagn. mmg syok abis la prctkl kt cni....pekerje2 ye sumo sporting2 glr....teringt time lapo diri kt c2...cm org bodo je. ms nk lapo dr 2 ayh den y tny kt pekeje 2 nk lapo kt ne...y den ni ikot yo lah ayah den..yo lah 1 time merasai alam pekejaan kn.

lps sesi kenl2 kn diri kt pekojo 1 opis 2den terus g unit kewgn ..hati isau je. takut ngn riaksi kakitgn n bos eh. tp sebona eh diorg mmg terbaik lah...untg aku di tempt kn kt c2. mst korg nk th kak nadia 2 sp kn??? dio lah slh seorg pekeje unit 2. ramai g y de kt c2. kak ina bos kami, kak as, kak ikin, kak ain, kak dila n de last satu2 ye jejaka y de kt unit 2 bang mi...mst korg nk tgk kn sp diorg....ni gamba2 diorg









opppppsssssssss xletk nm kak nadia lak...y baju biru 2 kak nadia ye. sory la gmba bang mi 2 je y de. alamk gmba bos n kak dila xde la dlm koleksi. ni bkn nk promot ye. just nk kenl kn je..sumo dh berpunye ye only me je x. hahahhaha

ni pulak membe2 y sm prktkl ngn den. zul n linda. unit y lain n dr tempt blj y lain. kteorg kenl pon kt majlis.








y ni pulak pot den slalu lepk klu boring...hehehehe





k lah stakt ni je la...dh ponek nk taip..y penting den INDU sgt kt diorg ni...


lelaki bertindik

isu ni senstf cikit kn...tp den nk story mory cikit sal ni...den mmg cukp xsuko klu lelaki bertindik. pe diorg ingt ensom @ macho ke bertindik 2. hodoh g de la. lebih2 g kpd lelaki y beragama islam. klu den nmpk la lelaki y bertink mmg mengumpt dlm ati la. dlm ati je berani....hehheehhe

kpd anda2 y berjantina boy n beragama islm mst korg dh sedia mklom kn y bertindik 2 haram dlm islam. y korg nk tindik 2 pesal.. ish....kte ni org islm. de pantg larang tersendri. bukn org kafir. y nk g ikot negara lua wat po.

allah marah tau klu kaum lelaki menyerupai kaum pempuan. dlm hadis ibnu abbas klu xsilp la telh menergkn y haram menyerupai pompuan. dh terg2 dlm hadis pon cp cm2 tp korg wat gak kn...hope sesapo (LELAKI) y bertindik2 tanggal kn lah...ikot lah jln y benar. patuh lah pd suruhnNYA. insyaallah agama islam akn dihormati.



macho sgt ke klu tindik

Jumaat, 24 Disember 2010

xdo mood nk stdy...

malam ni tersgt la malas den nk stdy....xth la knapo. adkh mood blj xmari g..... dimanakh mood ku menghilg????wahai cik mood dtg lah ko kemari....puas den mencari....ponek den menanti tanpa henti2....sampai dn raso nk tido..


hahhahhahahah...sbnr ye alsn je kn...padahal pemalas. layan fb n tgk blog leh lak. tah po2 la den ni. tah bilo lah nk berubh den ni. huhuhuhu











2 all my fren jgn jd malas cm den yo...utamo kn peljrn



kejelesan melanda dlm diri melihat hausemet stdy. jelessssssssssss...... th pulak jeles tgk org stdy. org suh stdy den maleh lak. ish.............ank sapa la ni. pe y mampu aku wat time ni adlh TIDO ZZZzzzzzzzzzzz





nk tido tuk wat air lio basi lah
katil n bantal dh memggil






kpd anda2 semuo jgn ikot tabiat ini ye....stdy jgn xstdy






Ahad, 19 Disember 2010

perbezaan kura-kura betino dan jantan

kuro-kuro....knapo den nk ambik th sal mn 1 betino n jantan ni???? why2....
heheheheheh....de reason is...membe den bolo la kuro2 duo eko. den thy la mn 1 jntn n betino eh. dio ckp ontah xth. abis mcm mano kuro2 tu nk berasmara dana klu xth betino n jantan...kang di buek eh samo2 jantina wat gaduh je kn... so tuk mengetahui jantina kuro2 tu den search la kt intrnet. pe y den dapek tertera di bwh.


  • Ekor kura-kura jantan lebih panjang dengan bagian pangkal ekor yang gemuk, sedangkan betina memiliki ekor yang pendek dengan pangkal ekor yang kurus.
  •  Kura-kura Jantan dapat dikenali dengan adanya lekukan pada plastronnya atau cengkerang bhgian bawah dan kura-kura betina memiliki plastron yang datar atau cembung
  • Kuku kaki kura-kura jantan lebih panjang dibandingkankuku kaki kura-kura betina



ni jo lah y den dapek. so kpd amaya ni info cmno nk th betino n jantan yo....











antara lelaki dgn pompuan


ni sebagai info je tuk kongsi ngn korg....baca jgn xbaca...hehhehehe


  • pompuan tido lebih lamo 1 jam dr lelaki pd wktu malam...( betul ke??)
  • wanita mempunyai sel darah 1 juta lebh dr lelaki..
  • otak lelaki lebih berat dr pompuan
  • mata lelaki lebih besar dr pompuan n mata pompuan lebh byk bhgian warna putih(ni y nk telek ni...)
  • idong lelaki lebih bosa dr pompuan n pompuan kebanykn mempunyai bibir lebih bosa dr lelaki.
  • kira2 78% lelki berdengko n pompuan 22% je.
  • pompuan lebih bnyk guna saya berbnding lelaki
  • 95% penghuni penjara adlh lelaki


ni je lah y dpt den kongsi...ni pon den ambik dr 1 artikl...betol @ x den pon xth...

Sabtu, 18 Disember 2010

muet....

haloha....

sebelom tido ni nk la luah sal petg td kn. petg td do taklimt tuk peljr y nk ambik muet. den salah sorg eh...
tp punyo sekso time nk ambik no. almklomlah poli den ni terhad tuk bdk sem last ambik muet. tok 500 org je. kono lak berebut2 ngn bdk2 ni y lebih kurg 200 lbh kot. dpt la den jd org y ke 84. den ni dh la bdn kocik. suka suki diorg je nk tolk2 den ni ketopi. punyolah sakit bdn2 ni dibuek eh...y paling goram 2 de la insn2 y leh diketogerikan bega2 leh potg barisan. ish2 xpatot diorg wat cm2...tp xpo jnji den dpt ambik muet. hahhahha...lopeh la dugaan y satu  ni kn... kang nk ambik kek luar pyh lak. so 2 y berusaha tuk ambik kek poli den ha.

maun tido...bdn masih sakit2 g gara2 rebut tuk ambik no muet...huhuhuhu

Rabu, 8 Disember 2010

dapat award


yeh2 dpt award blog cute n sweet from amaya. tgk lah kt atas 2. 2 la award y den dpt. cute n sweet ke???? ontah la den pon xth. korg nilai lah sendri.

ni award y first y den dpt. terharu yeeeeeeeeeeee. thanks amaya. de lak soalan2 y die bg suh jwb.




1st question:
ape nama blog korang dan sebab pilih nama tersebut?..


2nd question:
sumber ilham korang dalam mencantekkan blog?


3rd question:
sapew lagi yang layak dapat award nih?.. pick 5 owner of de blog..
hahaa.. okey owner bagi blog yang terpilih bagi blog cute and sweet adalah :




tp kn maleh lak den nk jwb. boleh kn.....hehehehhehe sory cik amaya.

k la mau rehat kn badan y xberapo nk sihat ni....



Selasa, 7 Disember 2010

Awal Muharram


selamat menyambut Awal Muharram kpd sumo umat islam yo. sempena ari y mulia ini hope korang adolah azam baru. jgn berazam je tp xtunaikan. niat 2 mmg la penting kan. tp klu xbuat xdo guno gak.

k la salam Maal Hijrah tuk sumo umat islam. berubah lah kearah kebaikan

Isnin, 6 Disember 2010

friday, saturday,sunday

haloha...

teraso lamo lak xmembebel kt cni. br de maso nk update blog. ari2 cuti sakan so maleh nk update....pd ruangan kali ni den nk cito la time jumaat sabtu and ahad lopeh. hari y menyeronokkan. hehehehhehe....

friday
time ni abis je dftar modul den ngn membe den rancang la nk g seremban. yo la dr duk umah boring xth nk wek apo kn. pike punyo pike so jd g. sampai Je kt seremban ngn perut kebulo kteorg g la pgung wyg beli tiket cer NGANGKUNG. cito ni memg best glr. rugi klu xg tgk. asyik gelak je. puas ati la...klu korg nk th sebenr ye br first time den msk pggung wyg. sblm ni mano ponah. ni RAHSIO  tau. jgn bgth sapo2.hehehhehehe....so gayat la cikit kn. br lah dpt raso feling masok pggug wyg. abis je tgk wyg kteorg g makan2 n balik..time naik bas xleh bla. kene sound ngn drvr bas...cian kteorg..leh lak dio sound cmni " cepat la cikit, boleh pulak korg gelak2 kt c2" eeeeeeeeeeee germ betol ngn tambi bengong 2...dh la bwk bas cm ular simpg siur.....tp xpo...den memg enjoy la ngn suzila awa n lynn....korg t ajk den g lg yo....

saturday
 time ni den n membe den nadia g weding kak ain kenalan time aku prctkl kt mjlis dl. kteorg g dlm kol 4 lbh....hehehhehe time 2 knduri 2 dh solosai pon. nasib baik de makanan g. dgn muko xth malu kteorg makn. padahal xjumpo pon pengantin eh. onth mano dio g pon den xth. so lopeh je mkn tggu la jap kn pengntin eh. tgk xtimbol2. pe lg kteorg angkt kaki bla ...kak ain sory yek kte dtg lmbt. yo lah gerk dr sembn dlm kol 2 lbh ngn jln jem g. sengajo yo gerk lmbt. jgn marah ye...t seri pengantin xdo. heehheehhe
cantik kan

ni la kak ain
kak sory curi pic ni...hehehehe
y xleh bla tgh mlm den ngn membe den g mkn kfc smpai kol 4 lbh pagi. borak punyo borak smpai xingt dh pg. balik je terus tido.

sunday
ni aktiviti y paling best. makan tido makan tido....so bdn pon mengembang...

k la smpai cni je lah celoteh den. ponek lak menaip ha...

Khamis, 2 Disember 2010

kembali belajar

dgn kaki kanan den melgkh masuk ke poli. ati berdetik den akan blaja besungguh2 sem last ni.xnk memain lg cm sem leps .wlpn dlm pikiran ni jeles mengenagkn membe kt kmpg still cuti g.huhuuhuhu...den mau cuti g...xci diorg pat cuti lamo. nk kua jenjalan ngn diorg pon xpat.
konon sodih la...

tp xpo tuk segulg dip den sggup berjuang abis2an. almaklumlah dh sem last ni kn kono la wek tol2. tggl setgh thn je g nk dpt diploma. cayok2 FAIZATUL.  

xsaba2 nk tggu saat ni

raso eh xsaba2 nk grad. padahal lom strt blj g tuk sem ni. hehhehehe....mang ai xctd lak den ha....modul pon lom dfta g....ish3x. mak ayah n kawn2 wish den berjayo dlm sem ni. hope dpt wat y terbaik n dpt lalui pembelajaran y diberkati...aminnnnnnnnnnn




Ahad, 28 November 2010

Mengapa Umat Islam Tidak Makan Daging Babi

tadi bukak la u-tube. nk tgk bondo lain. bondo video sal knapo org islam xleh mkn B.A.B.I y klua. tibo2 tertarik lak nk th lebih mendlm. so cr la maklumt kt intrnt. cari punyo cari dpt la serba sedikit mklumt.
so ruangn kali ni den nk kongsi sal topik ni.

po y kito th B.A.B.I ni binatang y menjijikn n hino di cc islam. Babi digelar haiwan yang kotor dalam al-Quran dan haram dimakan oleh umat Islam.Islam adalah satu-satunya agama yang benar dan mulia di cc Allah.  sebab itu jugalah ORANG-ORANG YA NG MULIA TIDAK akan MEMAKAN binatang atau DAGING YANG paling HINA lagi menjijikkan.

Katakanlah (wahai Muhammad): Aku tidak dapati dalam apa yang telah diwahyukan kepadaku, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya melainkan kalau benda itu bangkai atau darah yang mengalir atau daging babi kerana sesungguhnya ia adalah kotor atau sesuatu yang dilakukan secara fasik, iaitu binatang yang disembelih atas nama yang lain dari Allah. Kemudian sesiapa yang terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang dia tidak mengingininya dan tidak melampaui batas, maka sesungguhnya Tuhan mu Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Terjemahan Al-Quran Surah:6.Al-An'am Ayat 145)



Babi juga merupakan BINATANG YANG PALING KOTOR dan menjadi AGEN KEPADA BANYAK JENIS KUMAN DAN PENYAKIT. Babilah pembawa CACING PITA yang BOLEH MENGAKIBATKAN MAUT.

kt cni de video y leh buktikn de cacing pita....tgk tau


video


coz 2 la kito org islam xleh mkn B.A.B.I ni...





Jumaat, 26 November 2010

HOKI


hampo glr  semlm tgk hoki mlysi.....ingt leh la meng kn pat emas. tp xpat gak.....mmg pihk lwn osah terel. tgk kojap yo diorg pat bola.....malaysia lak permainan diorg xmenyerlah lak.

tgk semlm goam yo bola asik kt pihk lwn. y mlysia nk pat bola pon pyh....licik betul diorg 2. permainan diorg pon syok je tgk.

tp xpo lah janji malaysia msk finl drpd xdo kn. xsilp 2010 ni diorg catt rekod pat msk finl....tu makno eh "MALAYSIA BOLEH". Hope 4 thn akn dtg dpt msk finl g n dpt emas.

hoki ni salah satu sukn y den mint. 2 y xctd tgk. mmg syok main hoki ni..tp klu kayu n bola eh kono kt bdn mmg birat dibuat eh...

ni sedutn stry  pasal hoki semlm dr berita harian


Impian skuad hoki lebur


SKUAD hoki lelaki negara meraikan kejayaan memenangi pingat perak hoki lelaki di Stadium Hoki Aoti, petang semalam.

Anak buah Stephen kecundang kepada Pakistan 0-2 di final

IMPIAN skuad hoki lelaki negara untuk mengukir sejarah lebih gemilang dengan memenangi pingat emas lebur apabila tunduk kepada Pakistan 0-2 pada final di Stadium Hoki Aoti, petang semalam. 

Kegagalan itu juga menyaksikan skuad bimbingan Stephen Van Huizen gagal merebut tiket automatik ke Sukan Olimpik London 2012, sebaliknya terpaksa beraksi dalam pusingan kelayakan untuk melayakkan diri selepas kali terakhir bermain di Sydney 2002.
Begitupun, keupayaan memenangi perak tetap pencapaian terpuji selepas aksi hambar di Sukan Komanwel bulan lalu, selain tidak pernah mara ke final dengan rekod terbaik meraih gangsa sebanyak tujuh kali pada 1962, 1970, 1974, 1978, 1982, 1990 dan 2002.
"Pemain kelihatan gugup apabila banyak melakukan kesilapan dan gagal menyudahkan beberapa peluang," kata Stephen sejurus permainan tamat. "Mungkin ini perlawanan final pertama mereka," katanya. 

“Kecewa memang kecewa kerana kita bukan sahaja gagal memenangi emas tetapi juga melepaskan peluang terbaik untuk mara ke Sukan Olimpik. Begitupun, saya tetap bangga dengan pemain kerana berjaya mara ke final," tambah Stephen. 

Turun dengan sebahagian besar pemain membotakkan kepala kerana membayar nazar mara ke final buat julung kali, skuad negara tampak gugup dan gagal mempamerkan permainan tersusun seperti ketika menentang India, China dan Korea Selatan sebelum ini. 

Kesempatan itu digunakan Pakistan apabila pakar pukulan sudut penalti, Sohail Abbas menjaringkan gol pertama dengan menyudahkan set piece pukulan itu pada minit ke-26. 
Mereka kemudian menggandakan dan mengukuhkan kedudukan dengan jaringan kedua tiga minit sebaik babak kedua bersambung menerusi Rehan Butt yang menyudahkan gerakan padang menewaskan penjaga gol S Kumar. 

Khamis, 25 November 2010

masih bayi...



haloha

sapo den????? xpyh nk story la....den maleh nk story2 pasal den ni...po y ponting den nk ckp y den baru first time wat blog ni....hehehehhehe....so gayat la cikit kn. tgk membe2 wat blog nk la gak den torai kan.. boring gilr duk umh so wat la untk mengisi ms y xberapo lapang ha... almaklom la cuti sem y xberapo nk lamo ni....

kiro yo den ni 0-0 la dlm blog ni...cm bayi lagi la....


ideo pon lom menyolah lagi....ni stakat mukadimh la dl....nk try2 dl ok ke x kn.. de ke x bakat tuk mengexplr kn bondo ni.....bak kato zizan rajo lawk 2 aden torai....

ok lah. xtahu n merepek pe g....so ni la mukadmh den dl yo....nk cacincau dl g cr ideo po nk tulis g....