Ahad, 28 November 2010

Mengapa Umat Islam Tidak Makan Daging Babi

tadi bukak la u-tube. nk tgk bondo lain. bondo video sal knapo org islam xleh mkn B.A.B.I y klua. tibo2 tertarik lak nk th lebih mendlm. so cr la maklumt kt intrnt. cari punyo cari dpt la serba sedikit mklumt.
so ruangn kali ni den nk kongsi sal topik ni.

po y kito th B.A.B.I ni binatang y menjijikn n hino di cc islam. Babi digelar haiwan yang kotor dalam al-Quran dan haram dimakan oleh umat Islam.Islam adalah satu-satunya agama yang benar dan mulia di cc Allah.  sebab itu jugalah ORANG-ORANG YA NG MULIA TIDAK akan MEMAKAN binatang atau DAGING YANG paling HINA lagi menjijikkan.

Katakanlah (wahai Muhammad): Aku tidak dapati dalam apa yang telah diwahyukan kepadaku, sesuatu yang diharamkan bagi orang yang hendak memakannya melainkan kalau benda itu bangkai atau darah yang mengalir atau daging babi kerana sesungguhnya ia adalah kotor atau sesuatu yang dilakukan secara fasik, iaitu binatang yang disembelih atas nama yang lain dari Allah. Kemudian sesiapa yang terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang dia tidak mengingininya dan tidak melampaui batas, maka sesungguhnya Tuhan mu Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Terjemahan Al-Quran Surah:6.Al-An'am Ayat 145)Babi juga merupakan BINATANG YANG PALING KOTOR dan menjadi AGEN KEPADA BANYAK JENIS KUMAN DAN PENYAKIT. Babilah pembawa CACING PITA yang BOLEH MENGAKIBATKAN MAUT.

kt cni de video y leh buktikn de cacing pita....tgk tau
coz 2 la kito org islam xleh mkn B.A.B.I ni...