Isnin, 31 Januari 2011

seharian update blog

salam 1 malaysia

semlm seharian den memperbaharui blog. patut eh ujan seharian ngn sejuk cm kek oversea tido kn. tp den update blog. huhuhuuuu....xpo la demi blog kesygn den ni. amacam ngn suasano blog ni...ok x??? den raso cm do kekurgn tp enth la....tp ok gak kn. puji diri sendiri la.hehhehehe...mst korg sakit mato kn tgk merah terg menyalo. nak buek cmno kn mmg den mint bonar ngn warno merah ni. 2 y merah sano sini. kpd membe2 y singgah kt cni komen2 lah ye klu de kekurgn...komen anda den terimo dgn seado eh.


Sabtu, 29 Januari 2011

netlog.com

k laman sosial ni cm antarabgsa ye. xsilp ni dh lama la gak. tp x populr sgt. korg leh dpt fren dr negara lua. y nk join y ni korg mst pandai speaking la klu nk chat degn org negara lua kn. y ni pon comlctd cikit. tp not bad la coz kte leh dpt kenl ngn org negara lua.

functin netlog ni pon cm fb gak. kte leh chat. y lain cikit leh wat blog dlm netlog ni. klu de sesapo y berkenn leh

y ni lak netlog


carikawan.com

next laman sosial. carikawan.com nk kato baru xde la. nk kato lamo pon x. y ni xfmlir sgt. klu bloger2 nk try leh gak. y ni complctd ckit. betr myfriend2u.com la. klu nk join klik je kt cini.

y ni agk pening2 cikit la nk wat. tp xdo la sush na kn. klu de sesapo y suko cubo bendo2 y baru leh la join. sila2 kn lah.
ni la carikawan.com




myfriends2u.com

salam 1 malaysia

ari ni den nk story sal laman sosial y baru ni myfriends2u.com. ni buatan malaysia tau. den dpt info ni pon kt mjlh dara yang baru.so ms bc 2 rase nk try la cmne lmn ni kn. ok gak laman myfren2u ni. cm fb gak la.

so kt cni den nak la invt kpd bloger2 join myfren2u ni. bl lg kn kte nk upgrade kn malaysia ye kn...
tul x??? so sp2 y bermint leh la klik kt cini ye.

ni la gmbaran laman sosial y baru 2

*
de 2 lg laman sosial y lom populr g. t den story kt next post ye


Isnin, 24 Januari 2011

kunci 21 thn

salam 1 malaysia

semalam de kenduri doa selamat kt umh membe aku sempena befday beliau n ayahanda ye. so den datang la strt dr ari jumaat g tuk tolg2 pe y patt kn. tp kt cni den bukn nk cer sal kendri 2. stndat la klu de kenduri cmno suasano eh kn. n pent y thp xleh nk kato la...

pe y den nk story ni membe den dpt hadiah buah rantai emas y simbol kunci n kt c2 de tulis 21. cantik mmg cantik glr la...sampai den jelos la. hehehhehehe...tp y den polik 2 asl mak die bg simbol kunci????pike punyo pike akhir ye xpat gak jwpn eh. so den tny la mama eh 2..time 2 den folw skali la time beli emas 2."cik asl bg simbol kunci???" mama eh pon ckp la y kunci ni melambangkn umo 21 kte dh bebas. so br aku th. tp aku pelik gak. bebas cmne kn...mama die pon explain la y umo 21 ni kte dh meningkt ke dewasaan. so kte kene la pandai bwk diri perlu berdikari jgn harap parent je. keputusan pon dh pandai wat sendri. br la den phm sepenuh eh...mama die cer lg time time acik kawin suami acik bg kek y lambang kunci gak. abis la org kmpong acik golak y laki acik bagi kek kunci. diorg polik la asl bg kunci kn. so dr c2 br th maksud tersirat eh...time ni kteorg tgh makan pizza smbil borak2. jgn jelos ye korg. hahhahaha siap nk promot g mkn kt ne.

so sp y xth 2 den dh story kt cni mksud tersirt klu dpt hadiah kunci 2. n y dh th 2 untung la....hhehehehehe

Rabu, 19 Januari 2011

bulan novel

salam....

td  tepat kol 5.24 ptg ku berjaya menhabiskn bc novel...hahhahaha... lebih kurg semggu lobih la tuk den abiskn. tobal glr novel 2. m/s de 811. 2 y semggu lobih nk abiskn. kot abis baco pasal audit best la gak kn dongar eh. abis je kuliah td den trus landing atas katil n terus mentelaah novel y tjk lafazkan kalimah cintamu. best glr cer ni...aku syor kn sp y kaki2 novel 2 bolilah novel ni n baco. klu korg nk th sinopsis novel ni tgk kt sini


tuk pengethuan korang kan buln ni merupokn bulan novel bg bdk2 umh den. boleh dikatokn sumo lah bc novel. y xminat bc trus melekt ngadap novel. de y nangis2 de 2 gelak2. sntd la 2 kn menghayati jln cer dlm novel.  skg de 2 g novel y aku xbaco. so ingin meneruskn perjuangn tuk bc novel. hehhehehe

Ahad, 16 Januari 2011

MALAS

SALAM 

skang berade kt umh mak ayah....seronok pat balik...sampai blog pon xpat nk update. tapi jap g dh nk balik poli.. malas glr nk balik sano...malas nk mengadap assmet n toturial y dberi oleh lctre. xde mod langsung.. tp nk wat cmne kn dh gelr peljr kene la wat sumo 2. k la mau paking barang2 n pe y penting nk pcking mknn. hehehehhe


*septt ye petg ni blk ngn someone tp die nk balik awl lak...geram xpat tompang. klu x leh jimt duit.
* asment group xprint g. hope membe2 xmarah

Khamis, 13 Januari 2011

khas tuk my housemet

haloha......

entry kali ni khas tuk housemet aku maizatul marziah. ari ni befdy die so ni khas tuk die. aku xth nk bg pe kat die...hadiah pon xpat beli. coz xdo maso nk mencari. bz je... klu korg agk2 boring nk bc entry ni so xpyh la nk menatap bende ni. klu nk bc pon aku xkish....hehehheheh

mai.....
ni khas tuk ko. aku xth nk wat pe. hope ko sudi baco pe y aku taip ni ye. wlpnpon aku dh wish pagi td tapi aku nk wish lg la....

mai, aku xth la nk bg ayat2 bungo kt ko. hehehehhehe....ko kn phm aku cmne kn. kt ruangn ni aku nk ckp, wlpn kte kdg2 gaduh tp kte tetp kwn. dh 6 sem kot kte kwn kn. lame 2....dekt nk 2 thn lebih 2. stndt la kn dlm frenship ni de gaduh2 manje2 gurau2 kasa kn. baru best. klu xde pasg surut ye xsyok la....ni dh last sem kte bersama. lps abis sem ni kte xth kn jumpo lg ke x. mst la masing2 wat haluan sendri kn. hope relation ni kekal smpai ujung nyawa wlpn kte ni duk jauh2. aku arap ko xkn lupo kn aku ye....aku arap ko sentiase bhgia ngn kehidupn ko n setiap perjlnn idop ko akn dipermudhkn oleh ALLAH. emmm ni je la y aku nk ckp.blur lak...hehhehehe....


Selasa, 11 Januari 2011

kentut.....

WARNING: JANGAN KENTUT DI CINI.




info NI just tuk segar2 kn mato je.....hehehhehe


  • Orang BERWAWASAN 2020- Orang yang tahu masa yang terbaik untuk kentut.
  •  Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI- Orang yang melepaskan kentutnya dengan bunyi yang amat kuat. (cube bayangkn…heheheh)
  • Orang PEMALU- Orang yang kentut tidak bunyi tapi risau orang terbau kentutnya.
  • Orang yang STRATEGIK- Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak biar orang lain tidak dapat mendengar bunyi kentutnya.
  • Orang RAMAH- Orang yang tidak kisah mencium kentut orang lain.(sanggup ke???)
  • Orang yang tidak senang BERGAUL- Orang yang suka kentut bila berkumpul dengan teman-teman.(kawan sapa la cam 2)
  •  Orang KELAKAR- Orang yang bila ketawa sambil kentut
  • Orang yang ROMANTIK- Orang yang kentut bunyinya mendayu dan berirama merdu ketika sedang berdating. (ni jenis kentut tersepit ni)
  • Orang PINTAR- Orang yang boleh menghurai kandungan bau kentut orang lain seperti bau telur atau buah durian.
  • Orang MISTERIUS- Orang yang kentut, and orang lain tidak tahu.
  • Orang SADIS- Orang yang kentut di dalam selimut pas2 terus dikibaskan baunya.
  • Orang PELIK- Orang yang boleh mengeluarkan kentut apabila di suruh
  • Orang GUGUP- Orang yang tiba-tiba terkentut bila di sergah.
  •  Orang AKUATIK- Orang yang gemar kentut di dalam air.( bunyi mesti blup3x kn)
  • Orang JUJUR- Orang yang mengaku kalau habis kentut
  • Orang yang PANAS BARAN- Orang yang mudah marah bila terbau kentut walaupun kentutnya sendiri
  • Orang BODOH- Orang yang habis kentut menghirup nafas untuk mengganti angin kentutnya yang sudah keluar.
  • Orang yang TIDAK SIHAT- Orang yang bila batuk dia akan terkentut
  • Orang SENGSARA- Orang yang nak kentut tapi tidak boleh kentut.
  • Orang TIDAK JUJUR- Orang yang kentut pas2 salahkn orang lain.(pe jenis orang da..)
  • Orang ATLETIK- Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.
  • Orang BINGUNG- Orang yang suko tahan kentut sampai berjam-jam.(sanggup ke nk thn lm2)
  • Orang SOMBONG- Orang yang sering mencium kentutnya sendiri dan bercerita akan keharuman kentutnya.(ade ke orang cmni yek!!!)
  • Orang yang PELUPA- Orang yang tertanya-tanya bila terbau kentut padahal dia sendiri yang kentut



ni kategeri kentut ape agak eh

RAHSIA BENTUK GIGI



Bersaiz sederhana dan rata 

baik hati dan suka menolong. kirenye ringan tulanglah. Kalau minta bantuan, pasti tak dikecewakan. mereka ini ingin sentiasa membahagiakan orang lain. Untunglah dapat kawan/kekasih macam diorang.


Jarang dan kecil 
suka menilai diri orang lain. mesti ada je yang kena pada pandangan mata diorang. Tapi yang xbest ye diorang tak suka orang lain menilai atau mengkritik dirinya. Selain itu, dia juga sukar mengalah.


Besar dan jarang 

bersifat iri hati dengan kejayaan orang lain. seorang yang keras kepala. Mulalah tarik muncung 44 inci kalau tak diikuti kemahuan. Tapi awas, diorang ini sanggup buat apa saja demi memastikan apa yang diorang nak tu diperolehi.


Jongang dan kecil
diorang suke bertolak ansur dengan orang lain. Maknanya keras kepalanya itu bertempat dan masih boleh dibawa berunding. Bak Kata orang la…bukan aku ye wlpn keras tetapi ado gak lembut ye 


Jongang dan besar 

seorang yang mulut celupar mereka. Mereka  mudah mengeluh dan tak pernah puas hati dengan apa yang telah dimiliki. 

Sikap itu ada positifnya kerana diorang senang memiliki kejayaan dan akan sentiasa berusaha untuk menjadi yang terbaik. Selain itu, mereka ini agresif orangnya dan ringan tulang.


Kecil dan tersusun 
suka menolong orang dan boleh dipercayai apa yang diorang cakap. Beruntungnya kalau dapat kekasih macam ini kerana mereka seorang kekasih yang hebat.

Tidak tersusun 
diorang ini merupakan teman bicara yang amat memahami. Tidak rugi menjadikan mereka ini sebagai tempat meluahkan hati kerana mereka sentiasa mendengar dan memberi nasihat. Mereka juga berpengetahuan luas biarpun sikapnya kebudak-budakan kadangkala merimaskan. mereka juga pandai membahagiakan orang lain 


gigi Seolah masuk ke dalam 

menandakan diorang seorang yang pemalu dan suka menyembunyikan sikap sebenar diri mereka tapi mereka agak pasif. Selalunya bersikap pendiam dan tidak begitu pandai bergaul dengan orang lain. Selain itu, mereka juga cukup pandai menyimpan rahsia kecuali kepada orang yang benar-benar telah die percaya

ni sekadar wat tatapan tuk korang je. jgn percaya sgt. kalau de yang sama just 1 kebetulan je...enjoy urself



Isnin, 10 Januari 2011

ku kembali

salam 1 malaysia....

yuhuuuuu...teraso dh lamo xupdate blog lor.. br de ms ckit nk update. almklumlh sem last bz la ckit. seblm ni pon on9 pakai wifi....bende free sp xnk kn. ps2 awl bln ownr sekt lak. xth knapo. so xpat la nk on9. nk g cc mls. cm membzr lak kn. ari ni tetibo lak de wifi balik. so kene la manfaat kn. tul x????heheheh bende free la....

lom de story lor nk papar kn kt cni...tegh mencari ideo ni....pueh den pike ni nk memeriahkn blog kesygn ku ini.
k lor...cau dl. nk cr idea

Ahad, 2 Januari 2011

enjoy part2

contnue

tempt y seterus ye yolah

funfair


me n ila
awa n mai

cuak glr naik ni...tp mmg best....jerit2 sampai raso nk terkeluar ank tokak ni.lopeh 2 ronda2 1 funfair tgk org main lak. jeles tgk de y pat bear bosa. tp den xmint main y tikm2 2. cm membazir lak. main y advter ckit br gempk kn. br pueh ati.

tanpo kereto kancil ni mybe kteorg xg ne2.

pon pon...


enjoy part1

salam tu semuo...

kn semlm den ado bgth kn sal pe ponek semlm. k semlm den g jenjalan ngn housemate kt jj semban je. nk g jauh2 modal lom cukp g. so g y dokek2 yo. mmg teramat penat la semlm. sampai je kt c2 terus mkn. pas2 g main bowling. klu korg nk th ni first time main bowling tau. huhuuuuuu.....malu i tuk mengaku ye.wlpn main xsehebat ngn membe2 den tp ok la gak kn. mencubo bondo y br bg den.hehehhehe

kasut y paling lawa

timang bola

abis je main bowling merayap 1 jj 2 smpai la kol 6 lebih. 2 lah dikatekn jenjalan sakan. hehhehe.

next destination yolah ct part.best glr kt cni.tmpt ye cantik sgt. klu tnsion mmg sesuai g cni. tgk ikan y gemok2.

ni lah ikan y den ckp 2.gemok2


pompuan melayu terakhir y tah kebapo agk eh

ayu lak ai

de g 1 tmpt y kteorg g seblm blik. tp tggu... nk rehat jap bersamo kek scret rcpi.





Sabtu, 1 Januari 2011

penat

salam 1 malaysia....

ari ni mmg pent glr. seharian berjalan sakan with housemate. lenguh2 1 bdn seh. nak taip entry ni pon cm xlarat sgt. tp den gagah kn juo. hehehheeh....klu nk th den jln2 kt mn tggu den update esok yo lah....xdo keupayaan nk menaip time ni.

leh kurg gayo ponek eh cmni lah

td smapi je umah terus tgk blog n dpt berito y  artis faizal yusof dh meninggal dunio. terkejut berok den. po2 pon takziah tuk family diorg. samo2 lah sedokah kn al-fatihah. amin...semoga rohnya dicucuri rahmat.

welcome 2011


lom terlmbt g nk wish HAPPY NEW YEAR 2011