Sabtu, 26 Februari 2011

AMALAN DIET RASULULLAH

amalan diet y diamakan oleh baginda


  1. makan buah-buahan dulu sebelum makan nasi.
  2. tido 1 jam selepas makan tengahari
  3. jgn abaikan makan malam kerana jikalau tidak makan malam akan 'dimakan' usia dan kolesterol dalam badan berganda
  4. dilarang makan makanan 'darat' bercampur dengan makanan 'laut'. akan memberi kesan pd jgka masa panjg. contohnya:
  • susu & daging
  • ikan & susu
  • ikan & telur
  • daging & ikan
  • ikan & daun salad
  • buah & susu
  • ayam & susu
  • susu & cuka 

Rabu, 23 Februari 2011

SEADANYA KITA

salam 1 malaysia

indahnya kehidupan
namun bukan mudah
pelengkap segala citra
masih jauh jalan penyudah
maka dengan itu...
hiasilah warna seadanya kita
kerana sesekali dalam ria tawa
pasti menjenguk duka
tapi x mengapa teman
itu hukum dunia
sudh tertulis QADA & QADAR

*ni kira cm sajak la y aku ciplak kt mn tah...dh lupa. dh lama sajak ni dalam simpanan aku.aku mmg suka baca sajak ni. so kt sini aku nk kongsi ngn korg sume. sudi2 lah baca ye

Selasa, 22 Februari 2011

The Faceblog

salam 1 malaysia



emmmm.....dh berhari2 aku usha faceblog ni. tp xjoin2 g. ari ni tergerak ati lak nk join faceblog ni. bagus gak faceblog ni leh dpt ramai kenalan. kepada membe2 y belom join lagi pe lagi jom lah terjah


my mother befday

22.2 so bermakne befdy mak aku ari ni....entry kali li aku tuju khas tuk mak aku je...


mak akak nk ucapkan hpy bfdy y ke 45 thn. dh tuo rupe ye.....ish3x
akak doakan mak sentiasa sihat n panjang umur. doakan kejayaan akak kt cni.
klu nk clbrt tggu akk balik ye. t suh adik beli kek y sedp2 punye. sayang lebih la kat mak.hehehehhehe

Ahad, 20 Februari 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

salam 1 malaysia. 



first time ni de nak join segmen yang dianjurkan oleh en ben kita ni. raso eh cam cuak lak nk join  segmen ni

punyo lah  banyak segmen en.ben buat baru sekarang den nak join. agk2 boleh ke den join segmen en.ben??n adkh den ni aktif???hehhhe...

untuk membe2 y nk join silolah tinjau belog beliau untuk join segmen ni kat SINI
TINJAU jgn  XTINJAU



Sabtu, 19 Februari 2011

4 fun

klu sesapo y boring2 tu just klik kt sini.... gerinti korg akn gelk berguling2 sampai xtido malam. serius de3n xtipo...rajin2 lah klik kt c2 ye....best glr. hehhehehe

tuk tatapan tgh malam ni

Jumaat, 18 Februari 2011

sekilas tuk waktu senja



BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM





SAYA NAK JOIN BLOGLIST NI



Its raining


akhirye...ujan gak kt pd ni....ingt panas memnjang je. sodap la klu nk mumbuto ni. tp xngntok lor. so tgk je la membe2 tido. huhuhuhu. mandi ujan best gak ni tp kene tggu setgh jam dl. lamo eh nk tggu. mintk2 lah uajan ni smpai ke malam. amin

ketawa sorg2

salam 1 malaysia...

bosan glr petg2 cmni...nk stdy malas. dh la tension ngn test akaun td. so nk lupo kn test td jenguk lah blog CIK SHIDA DARI PARIT. tgk vedio2 die y best glr 2. gelak la sorg2. membe2 nk ckp aku gila gelk sorg2 lntk lah.janji aku hapy

Sabtu, 12 Februari 2011

my classmate

salam 1 malaysia

just nk tayang gmba classmate je....heheheehe....ni la bdk2 clssmate den
smart x gmba kteorg????








ni la bdk clsmate den y the best n sporting2 glr. 

2 my clssmate. khas tuk korg.


  • den mmg hpy glr dpt cls dat6s1 ni
  • hope kengn kte bersamo dlm igtn
  • pejm celik2 dh last sem kte bersamo cm xpercy lak.
  • dh sem last ni hope xdo prob pe2 g.

Khamis, 3 Februari 2011

selamat tahun baru cina






nk wish GONG XI FA CAI J je... selamat bercuti











Rabu, 2 Februari 2011

u mn????

salam tu semuo...


skg ni ngh pening nk aply u ne???  mmg la byk u dlm malaysia ni tp y mn la y akn ambik kte bdk poli je. kang main aply de y xkene.de y membe ckp u y ni xpndg sgt budk poli, u y 2 pyh nk masuk.emmmmmmmmmmm...pe leh wat. nk masuk u pon pening kn. lom g smbg blj. nk bepike pnjg lek u ne nk mohon
??????