Khamis, 26 Mei 2011

TERTIJAU-TINJAU

salam 1 malaysia....

keluarga aku ade sebuah kedai makan. sejk dr aku kecik g ayh aku dh strt berniaga. sebenar ye aku bukn nk cerita pasal kedai mkn aku ni. klu cerita pon bkn ade org kish. mst korg pelik pe kaitan tajuk n kedai kteorg ni.

k sebenar ye pe nk aku cerita kt cni ialah pesaing terbaru kedai aku. pe y aku geram ngn diorang ni ialah suka sgt tinjau2 kedai aku. cmne aku boleh tahu???  jenggg...jeng....jarak kedai aku n pesaing 2 cm selg 3 buah rumh la. aku n mak aku duk rehat jap. so aku nmpk diorg tertinjau-tinjau. klu sekali 2 xpe lah. tp ni byk kali. pe kes!!!

apesal la minah ni nk tinjau2 lak. dlm ati aku cakap ni mst nk tengok pelggan kedai aku ramai ke x. bagi aku 2 membazir masa je nk usha2 pelggn org. suka suki pelggn 2 la nk g kedai mn kn. 2 pilihn diorg rezeki masing2 la...xpyh la nk jeles klu kedai aku ramai org dtg. problem2...

dh sah2 si pesaing aku 2 baru bukk. so xramai la sgt. coz org  xth g. dr kita tertinjau2 baik cari idea cmne nk bg org dtg kedai kita... tul x???

y penting kiteorg xcm2.klu de adelah. klu xde 2 bukn rezeki kita. hope dpt bersaing dgn cara baik...amin...

Khamis, 19 Mei 2011

harga minyak naik lagi???

salam 1 malaysia

boring2 tgk lah berita metro on9. sekali tgk y menarik perhatian

Isu Minyak RON 95 Bakal Dinaikkan-Rakyat Diminta Bersedia!


benrkh harga minyak akn naik lg??? kalau cmni mst rakyat dh pening kepala.  mst ramai y bercerita sana sini . . terutama skali pakcik2 y kaki kedai kopi duk berborak sal story ni sambil minum teh tarik @ tongkat ali (bia power sikit).

selalunya kalau harga minyak dh naik mst de gak harga barang lain naik.contoh cm gula la. heboh la t org akn guna gula 1 sudu teh dlm 1 cawan nk jimat la katakan. org y gaji masyuk xpe lah bg diorg. tp bg y gaji seciput y cukup2  cmne lah ye. 

nasib baik lah aku ni bukn kaki jln. kalau x...phm2 sendiri sudh...kte tggu jelah kesahihan ye...



isi borg???

salm 1 malaysia.

time ni kol 3.11 pagi. org lain dh tido nyenyak sampai kelua air lio basi n mimpi y indh2 tp aku stil mengadp labtop g. pe y aku wat wk2 ni ye???


bersengkg mata semata2 nk isi borg. isi borg ape ye smpai tegh2 mlm ni. aku baru leps isi borg SPA sebenarnya. mcm xleh nk wat esok je kn..ish3x...aku bukn ye pe. klu wat esok  gerenti xterbuat. mst lupo. apbila dh mengadp blog n dgn bende2 lain g mst lupo ye nk wat. sementara aku xleh nk tido ni wat lah kn...


almklomlh br abis diploma. so heboh la nk mencari kojo. try la kn. wlpn susuh nk dpt keja melalui spa ni. kot2 de rezeki lak.knapo aku ckp sush???


ustad y mengaja aku ngaji de ckp menantu die selama 6 thn mohon spa br thn ni dpt keje under kerajaan. betapa lm ye die tggu kn. 2 la klu kte tggu degn saba mesti allah akn tolong kte. just lmbt @ cept je rezeki 2 dtg.

Rabu, 18 Mei 2011

SEGMEN: Keluargaku Keluarga Bahagia

dh lm xjoin segmen.. apbila baca je entry KECIK ITU COMEL sal segmen ni terus nk join.klu sesape nk join klik kt sini

 a) ceritakan serba sedikit tentang keluarga anda 
dalam keluarga sy just ade 5 org je. my parent, sy n 2 org adik peempuan. wlpn bilgn ye ckit. tp keluarga sy  sentiasa hpy...my mom sgt2 lah sporting. my dad xbyk bunyi tp cool...adik2 sy masing2 glr2 kentang. klu g mn2 mst semua mengikot. sorg pon 

 b) keluarga impian anda yang macam mana?
sy harap keluarga sy sentiasa hpy2 selalu smpai lah kami adik- beradik berank pinak. n hidup dlm keluarga y bahagia tnpa sengketa...



c) panggilan manja anda dirumah?

pggilan manja??? emmmm....manja xmanja lah diorg panggil nazira je....


 d) apa yang anda rasa anda patut buat untuk bahagiakan kedua ibu bapa anda?

pe y patut sy buat ye?? rs ye perlu jadi ank y terbaik tuk mereka.sentiasa membantu mereka dlm kesusahan...


k done....



Selasa, 17 Mei 2011

mak

situasi di pusat pakaian.

de seorg lelaki muda jln2 di bhgian pakaian kerja lelaki. terdpt seorg perempuan tua merenung tajam pd lelaki tersebut. lelaki itu berasa hairan dan wat xendah je.seleps memilih pakaian lelaki trsebut pergi ke kaunter untuk membayar. semasa menunggu turn perempuan tua td pergi ke arh lelaki tersebut dan berdiri di depannya dan berkata.

makcik tua: maaf nak klu makcik wat ank xselesa ngn pndgn makcik.muka anak mengingatkn makcik pd arwh ank makcik.

lelaki muda: oh, begitu rupanya.xpelah.

makciktua: tp makcik de 1 permintaan pd ank ni klu xkeberatan lah.

lelaki muda: pe die makcik?

makcik tua: bila makcik nk keluar boleh x anak lambai dan ckap" babai...mak" terubat cikit rindu makcik pd ank makcik.

lelaki muda: oh...boleh. xde masalah.

setelah cashier masukkn brg makcik dlm plstik. makcik tersebut pon keluar dn melambai tgn ke arh lelaki tersebut.lelaki itu pon lambai balik dan melaung " babai...mak". apabila  turn lelaki muda membayar.

juruwang: semuanya RM 150 encik.

lelaki muda: eh mahalnya. xsilp saya cuma RM 50 je tuk barang sy.

juruwang: habis 2 mak cik kata  encik nk byrkn tuk die skali!

lelaki muda: haah?????

*wat santapan petg je...tuk ilang boring....hehheheheh

Ahad, 15 Mei 2011

my best fren befday

salam 1 malaysia....

15.5 tarikh kelahiran my belvd fren intan nazirah. tarikh ni xkn aku lupo smpai bl2 coz bfdy aku n die dekt je. selg 2 ari .entry ni aku wat khas tuk ko intan. hope ko sudi bc ye.

ko ingt x time kte strt kenl lu??? klu aku mst la xingt. dh lama kot kte kawn. strt dr drjh 2  lg. tp time 2 kte xrapt g. just dlm 1 geng je. hehhehe...kecik2 lg  kte dh de geng kn. ko aku naza arina n suzi. g ne2 mst bersama. cm belgks kte ni. duk dlm 1 group pas2 gosip2. hahhahaha 2 y xleh lupo 2. ms kt cls kafa petg de 1 ari 2 ko x cls. pe g aku g umh ko. mak ko ckp ko tido. aku kejut ko. tp ko xnk g cls. so aku g la cls sorg2. dh la time 2 cls dh strt. ustd pon dh mengaja. aku menyelinp msk ikot pin2 blkg. takut ustd marh. hehhehe...2 la kenakalan y aku wat.

tp y paling aku ingt time drjh 6. kte 1 cls. naza suzi arina lain cls. cikgu wat rombakan. strt time 2 la kte lg rapat. ko ingt x time kte tawaf 1 sekolah 2 ms wk2 reht. enth bp kali kte pusing smpai de cikgu 2 aku xingt sp dio tego. " dh bp kali awk pusing ni" kte y degr ni tersengih je. ko ingt x de 1 ari 2 aku xtgr ko. time 2 ko n aku smpai sekolh sm2. ko tego aku tp aku menonong je msk sekolh. smpai aku pon persn. tp leps 2 kte baik lek. klu ko nk th time 2 aku jeles ngn ko coz dpt g 1 progrm 2. 2 y aku jeles. pe y aku syg kt ko ni time aku path kaki n de kt hospitl. ko sggop dtg ngn fmily ko tgk aku. wlpon time 2 aku dh leh balik umh. ko la y g kol mak aku suh jempot. terharu glr. pas2 ko n budk2 ni de dtg kek umh aku tuk wish bfdy. sian aku accdn time bfdy. dgn kaki y bersimen aku dtg sekolh  n ko sggop temn aku time dlm cls. cyg ko lebh lah.

time f2-f3. kte dh lain2 sekolh. ko kt sembn n aku kt petling. wlpn jauh tp kte slalu uts surt kn.klu dpt urt ko mst aku xctd tau. tp y wat aku serba slh smpai skg aku ilgkn gmba cls ko. time2 kte tuka2 tgk gmba cls. klulh aku pos sendri gmba cls 2 mst xilg. ms 2 aku xpat kua outing so aku suh la membe cls aku pos. tp enth la dio pos ke x time 2. hope ko maap kn aku sal 2 eh.

f4 n f5 aku dh sekolh kt sembn. so xde lh bg2 surt g. aku dh dpt balik tiap2 buln. klu balik kdg2 aku lepk umh ko kn. kongsi2 cer.

skg zaman dh upgrde. klu contc pon kt fb n enset. pe de hal. xmcm dl kene uts2 surt kn.

hopefly frenship kte ni never end.. n fren 4 eva....hpy bfdy intan.


Sabtu, 7 Mei 2011

selamat hari ibu

salam 1 malaysia

ruangan kali ni aku nk wish hapy mother day wat semua wanita2 y ergelar ibu di dunia ni.
terutama kpd mak aku...hehehhehe

tanpa mereka kita x berada di dunia ni....

ngh pike nk bg pe kat mak aku ni....em.....