Isnin, 20 Jun 2011

karya Dr Mohd Asri

sangat menarik karyanya..wat aku tertarik nak post kt cni. baca jgn xbaca lak



sumber dari http://drmaza.com

UNIK tapi ..............

salam 1 malaysia.

hope korg terhibur tgk vedio ni.....

Sabtu, 18 Jun 2011

kukur kelapo

salam 1 malaysia






korang ingat lagi x kuku kelapo yang org dulu2 pakai. sekarang ni susah nak jumpo. aku sangat rindu nak gunanya ye. dulu kat umah aku ade bende ni tp sekarang ontah mano ayah aku campakkan. lama jugak la family aku guna bende 2. sejak ayah aku bujang lagi sampai lah aku form berapah tah aku xingat. lepas 2 barulah merasa guna mesin kelapa y sedia ada skang. best sebenar ye guna kukur kelapa ni tp meleceh kn n melambtkn kerja. kalau di kalangan korg dapt guna untung la. y xdpt merasa 2 amatlah rugi. aku salah sorg yang dapt merasa n pernh memilikinya. korang jalan jelessssssssssssss....

Jumaat, 17 Jun 2011

ayu raudhah n zaquan adha

haloha...

dulu



terkini
korang suko yang mana. yang rambut itam ke yang karat. bagi aku yang itam lagi ok kot. renung-renungkan and selamat meneliti.

Khamis, 16 Jun 2011

RAHSIA NAK GEMOK

 salam 1 malaysia.



selalu yer org nak tip rahsia nk kurus tp kali ni aku dapat 1 tip rahsia nak gemok yang paling cool aku dapat dari membe aku ni

tip yang die bagi "kurangkan berak banyakkan makan".



agak menarik jugak tip die ni. kalau de sesiape yang nk ikot tip ni boleh je. mana lah tahu de yang berminat kn.

tp kalau nak membuang t bila keluar bau ye pehhhhhhhhhhhhhhhh......paham2 sendiri sudh..n kuantiti y dikeluarkn agak memberangsangkn...hehhehehe





 

Rabu, 15 Jun 2011

Tanpa suami siapalah si isteri

Salam 1 malaysia


Di sini bukan untuk aku kutuk atau aku keji  pada si isteri. Di sini just ingin aku berkogsi cerita bersama korang tentang sikap si isteri kepada suaminya. Ini bukan rekaan tapi cerita betul untuk aku kongsi bersama korang tentang sikap si isteri yang  xpatut diikuti.

Sepasang suami isteri  yang mempunyai 3 orang anak hidup dh bertahun-tahun lamanya. Apabila umur dh meningkat tua biasalah macam2 penyakit sampai. Si suami jatuh sakit. So tanggungjawab isteri yang kene jaga suami kan. Kalau dah berpasangan ni mestilah susah senang bersama .

Tetapi yang xelok didengar yer isteri ni boleh mengadu kepada jirannya yang die dah penat nk jaga suami die. Boleh pulak die kata kalau lama2 macam ni alamatnya die yang pergi dulu. Kata2 die ni menunjukkan yang die nak sangat suami die pergi . de ke patut. Boleh lak die cakap lagi kalau suaminya pergi kenduri tahlil die korban kambing untuk dihidangkan pada tetamu. Dalam ati aku just memohon kepada tuhan ampunkanlah si isteri  ni. Nampak sangat die xikhlas jaga suami die

Kalau lah suami die dengar pe yang dikatakan mungkin die menyesal hidup bersama. Yang paling xtahan dh ada pangkat hajah. Sepatut ye dah jadi hajah ni berubah la sikap kn. Ni tidak lagi menjadi adalah. Sepatutnya sebagai isteri kene ikhlas jaga suami sehingga hayatnya. Tanpa keluhan dan kesesalan.  Selama hidup bersama siapa yang tanggung makan minum, pakaian dan tempat tinggal kalau bukan suami.

Di sini bukan aku nk emo tapi aku berasa menyampah sikap isteri yang macam ni. Aku sebagai perempuan  walaupon bukan seorang isteri berasa malu. Apabila selesai je lafaz akad nikah automatic  isteri kene taat  dan ikhlas dengan suami. Aku berharap sangat si isteri ni bertaubat dan diampuni oleh tuhan. Amin….

Isnin, 13 Jun 2011

SEMAKAN KEPUTUSAN MUET PERTENGAHAN TAHUN 2011

dup dap dup dap ati den ha. tunggu result muet. entah ok ke x ni....lm betul aku nk tggu result eh. apesal la laman web ye lembab sgt ni...plssssssssss tolg la copek sikit. ati den dh xtenterm ni..kenape lah asyik loading je ni....adoiyai...anta pakai mesej cm2 gak. lamo nk tggu ni....raso nak terkeluar jantung den ni.

klu de sesape y nk cek result muet

secara on9 http://www.mpm.edu.my
secara sms taip MUET no.i/c pas2 anta ke 36363

cara ni yo yang den th...tp korg jgn la cek sekrang bagi den lu yo...haahhaha

Ahad, 12 Jun 2011

g kenduri sambil jalan2

salam 1 malaysia..

baru de kesemptn nk update blog ni. just nk story sal semlm lor. kira ari sb2 la. ni kn dh masuk ari ahad kn.

semlm de 2 tempt kenduri aku ngan family aku gi..memg terkejar2 lah. yang first g umh mak sedara aku di pilaH. lauk eh memg best. tp y xbest eh nasi lak lombik. nk xnk mkn yo lah. almklomlah perut dh berbunyi.

ni kek umah mak sedaro den

ni mak sedaro den n ayah den. cian de lor tangan patah
k tempat kedua lak kt melaka....ni umah membo ayah den lu. membe 1 sekolah. gamba tuan umah xsompek nk ambik gamba dio.

ni mak n adik den
aktiviti seterusnya jalan2 lah. rugi kalau dh sampai melaka xjalan kn.sebelom g tempat y dituju sempat g mak den boli .


tempat y kiteorg g pantai tanjung bidara. tempat die memg cantik. suke sangat. sempat la kiteorg posing2.


mak n ayah den...so sweet...

kami 3 beradik

melihat keindahan laut

cantik kn lautnya

sebelom balik sempt lagi aku posing kek cni.
tp....y paling aku bengang ye kiteorg kene sound ngn mamat sorg ni y xde budi bahasa y keje kt kem y berdekatan ngn pantai 2.. korg mst tau kn kem pe.kiteorg  xth lak  y kt depn kem  2 xleh ambik gmba coz private la katekan. pent2 kiteorg posing mamat 2 leh sound dengn cara y kasar. klu xboleh 2 xkish la. tp xpyh la nk kerek sgt nk tego org dengan kurg aja . xpatut betul mamat 2. lain kali tulis kt c2 dilrg ambik gmbah. baru la org th. pe da...
kes 2 cukup membera ati kami sekeluarga...geram sgt.... so xde la gmba kek kem 2. abis mamat 2 padam..huuhuhu...bak kata orang kecian de lor...

mood= masih geram lagi ngn mamat kem 2...