Jumaat, 30 September 2011

majlis malam berinai nabil raja lawak

salam 1 malaysia

mesti ramai xsaba2 nak tgk wedding nabil. aku pon sama ngan korang. sebelum 2 jom kite tengok majlis malam berinai nabil


nak tengok lebih lanjut. so klik http://www.facebook.com/mycutemomentcom xpon dekat http://cthoney.blogspot.com

secebis kata

KEIKHLASAN DALAM MENUNTUT ILMU


sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: 
" Sesiapa yang mempelajari ilmu yang boleh mendapatkan keredhaan  Allah, 
sedangkan dia mempelajarinya kerana ingin mendapatkan habuan dunia,
 dia tidak akan dapat mencium bau syurga di hari akhirat kelak"

Khamis, 29 September 2011

Segmen : Saya Nak Baca Belog Awak

salam 1 malaysia

merajinkan diri join segmen. senang je segmen ni. letak banner n link kn kt comment. jom2. nak join klik banner die ye

Rabu, 28 September 2011

Ahad, 25 September 2011

bentuk-bentuk pilihan anda

salam 1 malaysia

bentuk mana yang korang suke. lain orang lain minat yer kn. jom pilih-pilih untuk mengenali diri sendiri

BULAT

SEGI EMPAT TEPAT

SEGI TIGA

SEGI EMPAT SAMA


bulat
seorang yang ceria dan pandai berkomunikasi dengan orang lain. dalam  soal kerja/ study kamu mementingkan komunikasi antara 1 sama lain. tidak suka duduk diam semasa berkumpul dengan rakan. seorang yang bertanggungjawab dan amanah

segi empat tepat
seorang yang mempunyai kehidupan yang sistematik.sentiasa menepati janji.tegas dalam membuat keputusan. teliti orangye.xsuka membuat kerja dalam kelam-kabut dan sentiasa mahukan hasil yang terbaik. suka menolong orang lain.

segi tiga
rajin dan suka mempelajari sesuatu yang baru. seorang yang pelupa. mudah bekerjasama dengan orang lain.

segi empat sama
sukakan suasana yang tenang. suka mengamalkan cara hidup yang sistematik. cerewet orangnya.seorang yang rajin gitu.


ni just suka suki je. jangan terlalu taksub lak.

Jumaat, 23 September 2011

SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA

salam 1 malaysia

teragak pulak ari ni nak join segmen cik lyeen. moga2 dapat lagi ramai kenalan dalam dunia blog ni.
sp nak join. jom klik2 kat sini

artis diana amir kini berubah

salam 1 malaysia

xnak cerita panjang. dengar cerita diana sekarang dh pakai tudung. kalau cm2 alhamdulillah syukur. hope die akan terus pakai tudung.

sekarang

dulu
cun kan die pakai tudung. untuk cerita lebih lanjut klik sini

Khamis, 22 September 2011

apam polkadot

salam 1 malaysia

hari ni cubaan membuat apam polkadot dengan my mam. xcited giler mase time buat. jom tengok gambar apam polkadot aku...

sebelum

sebelum

selepas

selepas

selepas

Rabu, 21 September 2011

tip: 10 perkara sebelum dating

salam 1 malaysia

dating????perkara biase 2. tp ramai org ambil terlalu mudah. setakat dating pe kesah.  semasa dating ni lah kite akan menilai seseorang. sebelum dating 2 jom kite buat preparation.


  1. pastikan duit cukup untuk belanja.  
  2. sudah mengetahui dimana tempat berdating
  3. penampilan mesti kemas
  4. memakai jam tangan untuk melihat waktu
  5. kunyah gula getah elak nafas berbau
  6. kenal pasti jenis kenderaan . tidak sesuai naik motor jika waktu panas
  7. memakai wangian
  8. tepati waktu yang dijanjikan
  9. ucapkan kata-kata manis semasa bersemuka
  10. jangan terlalu gopoh dalam perbualan.jika first time dating elak bercakap pasal kahwin

Isnin, 19 September 2011

pegawai bank korek idong depan saya...

salam 1 malaysia

serius aku memg xsaba nak cerita kt korg sal ni. tadi aku g bank. de urusan sikit. syok2 duduk  tunggu turn ternmpak lak sorg pegawai bank ni korek idong. eeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. so disgusting. agak eh kalau boleh nak korek 2 bia lamo2. nak buat 2 jangan la depan customer. sorok sorok la sikit. korek idong memang tabiat semula jadi lah kan. menteri pon korek idong.korang semu n aku pon sama. sekali dh buat rasa nak lagi..syok abis...memang terasa kenikmatan eh.hahaahahhahha. tp 2 la.. kene la pandai cover. xde la orang lain pandang awak 2 PENGOTOR. ish3x. k la. nak g korek idong jap. bijih benih banyak sangat. hahahahhhah

Sabtu, 17 September 2011

secebis kata

salam 1 malaysia

agama tanpa ilmu adalah buta
dan
ilmu tanpa agama adalah lumpuh
-ALBERT EINSTEIN-

renung-renung kan