Rabu, 12 Oktober 2016

free boost juice

What's your name game sudah kembali. Boost Malaysia telah open register nama di link http://whatsyournamegame.boostjuicebars.com.my/ untuk berpeluang mendapat free boost juice. So tahun ni aku tak lepaskan peluang untuk register semula. Tahun lepas tinggal harapan. Harap tahun ni ada peluang. Kepada kamu-kamu semua jom register nama mungkin nama korang akan terpilih. Sapa tahu kan...

 from their news



Yang bernama Ilias, Michelle & Chuan boleh redeem ari ni 12/10/2016. Just tunjukkan ic di store berdekatan. Serbu jangan tak serbu

Alangkah bahagia nya mana aku dipilih mesti kat semua store berdekatan aku gi.heheheh

hope tomorrow is your luck..

Rabu, 5 Oktober 2016

Semak status kebankrapan secara online di web MYEG

MYEG adalah salah satu syarikat yang menyediakan aplikasi dan servis semakan status kebankrapan selain saman JPJ atau PDRM. so kepada individu yang ingin tahu status bankrupt atau tidak dan malas ke kaunter, di sini saya tunjukkan step untuk buat secara online.


masuk ke laman web https://www.myeg.com.my/

myEG

sebelum menggunakan perkhidmatan ini, perlu daftar dulu. klik sign up dan isikan maklumat yang diminta. selepas selesai, key in user id/name dan password di kotak login.




pilih Jabatan Insolvensi Malaysia


klik bankcruptcy status enquiry (individu)


isikan nama dan alamat. untuk collection method pilih online search result only. bayaran akan dikenakan sebanyak RM 12.12. selepas semua detail telah diisi klik proceed.


isikan nama penuh dan no ic dan klik proceed


pastikan nama dan ic adalah betul dan klik confirm.


pilih bayaran secara other payment option


pilih samaada ingin bayar secara credit card atau online banking. saya suggest online banking


klik fpx internet banking


pilih bank 


isikan email address dan klik agree and continue


proceed bayaran terlebih dahulu baru result dan resit akan keluar. 



Sabtu, 24 September 2016

extreme activity District 21 IOI City Mall


haiii...


kali ni aku nak share story pada weekend lepas di IOI City Mall. salah satu mall yang top sekarang ni. tujuan utama pergi sana nak main aktiviti lasak y dikenali sebagai District 21.perkataan EXTREME y menyebabkan hati aku membuak-buak nak ke sana . so plan dengan membe nak try activity yang ade. bayaran masuk RM 75. tanpa ragu2 just paid. (dalam hati mahal ye) dengan bayaran tu kami dapat la sarung tangan n stokin dan perlu pakai tuk safety. lupa pulak nak ambik gamba sarung tangan n stokin. excited punya pasal.sebelum enter perlu register dulu di kaunter. apabia hal payment n register selesai barulah kami masuk. ini antara game2 yang kami main. 

1. The Maze



perlu memanjat untuk naik ke atas
yehhhh berjaya tempuh halangan pertama
liku-liku derita kami..hehheh
tempuh bola-bola gegasi

stuck antara bola-bola

2. Free Fall

cuma kami berdua je yang berani. stanby dulu



cerita di sebalik vedio ni. abang tu gelak coz die ingat aku nak terjun sendiri. memang tak la. konon je acah-acah berani. last aku suruh abang tu tolak aku. membe aku gelak pulak coz ending ye terduduk tanpa sedar. excited nak wat peace time membe rakam sampai tak sedar dah de kat bawah..


3. Go Pedal
moh la kita mengayuh
 4. Power Station


macam pekerja contractor la pulak. 



staff beri guideline kami bergambar kat belakang. yang penting safety first



bergambar dulu sebelum main

4. Trampoline/Launch Pad

lompat sampai penat




ini saja gambar yang sempat kami ambil. maklumlah masing2 dh lupa diri bila dapat main. memang best rugi uolll tak try. yang perlukan keyakinan diri, kekuatan fizikal dan mental amat sesuai kalau join. setiap game ada cabaran yang tersendiri.


nak maklumat lebih lanjut boleh klik link ni


Jumaat, 23 September 2016

secebis kata

selalu ada harapan bagi mereka
yang sering berdoa,
selalu ada jalan bagi mereka
yang sering berusaha.

Rabu, 21 September 2016

Wordless Wednesday

penuh warna warni
sama juga dengan kehidupan manusia

Khamis, 25 Februari 2016

angan-angan --> impian --> usaha --> kejayaan


tak semua impian akan menjadi kenyataan. tapi mungkin salah satu menjadi nyata. tak salah pasang angan-angan  yang tinggi walaupun mungkin tak tercapai. tanpa kita sedar mungkin dari angan-angan akan mencapai satu kejayaan. jangan mengalah kalau dikata angan-angan mat jenin. kerana dari angan-angan menjadi impian. adanya impian kita akan berusaha. dari usahalah terbinanya kejayaan.