Rabu, 12 Oktober 2016

free boost juice

What's your name game sudah kembali. Boost Malaysia telah open register nama di link http://whatsyournamegame.boostjuicebars.com.my/ untuk berpeluang mendapat free boost juice. So tahun ni aku tak lepaskan peluang untuk register semula. Tahun lepas tinggal harapan. Harap tahun ni ada peluang. Kepada kamu-kamu semua jom register nama mungkin nama korang akan terpilih. Sapa tahu kan...

 from their news



Yang bernama Ilias, Michelle & Chuan boleh redeem ari ni 12/10/2016. Just tunjukkan ic di store berdekatan. Serbu jangan tak serbu

Alangkah bahagia nya mana aku dipilih mesti kat semua store berdekatan aku gi.heheheh

hope tomorrow is your luck..

Rabu, 5 Oktober 2016

Semak status kebankrapan secara online di web MYEG

MYEG adalah salah satu syarikat yang menyediakan aplikasi dan servis semakan status kebankrapan selain saman JPJ atau PDRM. so kepada individu yang ingin tahu status bankrupt atau tidak dan malas ke kaunter, di sini saya tunjukkan step untuk buat secara online.


masuk ke laman web https://www.myeg.com.my/

myEG

sebelum menggunakan perkhidmatan ini, perlu daftar dulu. klik sign up dan isikan maklumat yang diminta. selepas selesai, key in user id/name dan password di kotak login.




pilih Jabatan Insolvensi Malaysia


klik bankcruptcy status enquiry (individu)


isikan nama dan alamat. untuk collection method pilih online search result only. bayaran akan dikenakan sebanyak RM 12.12. selepas semua detail telah diisi klik proceed.


isikan nama penuh dan no ic dan klik proceed


pastikan nama dan ic adalah betul dan klik confirm.


pilih bayaran secara other payment option


pilih samaada ingin bayar secara credit card atau online banking. saya suggest online banking


klik fpx internet banking


pilih bank 


isikan email address dan klik agree and continue


proceed bayaran terlebih dahulu baru result dan resit akan keluar.