Sabtu, 14 Januari 2017

Percutian ke Langkawi Part 1

hai semua

Kali ni just nak share pengalaman aku bercuti dengan officemate. Kami spend time kt sana  4 hari 3 malam. All of us having fun and have a great vacation. Hopefully pengalaman kami ni mungkin dapat beri idea kt korang yang merancang nak bercuti di Langkawi.

Day 1


Muka excited. Dalam flight Firefly Airline. Tiket flight pergi balik RM98.


Setibanya kami di Langkawi lebih kurang pukul 3.00pm.


Kereta sewa kami. Sekali skala merasa kereta mewah. Time deal ngn brother tu kereta viva je. Tapi last minit dapat kereta ni. Reason kereta viva takde time tu. Happy sebab harga sama dengan viva. Sehari RM 50.


Penginapan kami. Check in dulu. Rm 154 semalam tuk 4 orang.

 Nasi Goreng Sotong


Nasi Goreng Kampung

Makanan tengahari kami. Tak sempat fikir panjang order pe yang ada. Masing-masing lapar.


Usha - usha pakej untuk aktivity hari ketiga. Masing-masing fokus dengar penerangan abang tu.


Lepak kat Pantai Cenang tengok matahari terbenam. Benda wajib bergambar berlatar belakangkan LANGKAWI.

Cantiknya ciptaan Allah



Walaupon dah lewat petang still ramai orang.


Day 2

First place Langkawi Cable Car. Tiket kami beli secara online. Tak payah dah nak berasak-asak nagn orang lain. Nak lagi terperinci leh tengok di http://www.panoramalangkawi.com/. Macam2 pakej ada. Pakej yang kami ambil Skycab+ Skydome+ Skyrex+ 3D art RM 57.


Pintu gerbang cable car.




key lock pon ada kat sini




Sky bridge. Yang ni tak include dalam pakej. Kalau nak berjalan atas ni kena buat bayaran di kaunter. De dua cara nak ke situ fisrt naik sky glide ataupun melalui jungle trail.


We choose jungle trail. Bayaran yang lebih murah dan dapat merasa ala-ala hiking. Rm 5



Pemandangan dari atas.


3D art. Favourite picture. Kali yang keberapa tah baru jadi.



Thanks kak yang tak tahu nama ambil gambar kami. Gambar last di cable car. Love them.


Sebelum balik singgah di Telaga Harbour. 


Tempat wajib pergi Dataran Lang. Walaupun dah malam tapi ramai orang.



Last tuk hari kedua. Pekena laksa.


To be continue...

Tiada ulasan: