Jumaat, 27 Januari 2017

Percutian ke Langkawi Part 2

Day 3

Aktiviti hari ketiga Mangrove Tour. Kami ambil full package include makan tengahari di restoran terapung. Harga Rm90.  Mengambil masa lebih kurang 6 jam nak abiskan package ni. Tempat yang dilawati:

  • Bat Cave
  • Kilim Geoforest Park
  • Mangrove Sightseeing
  • Eagle Watching
  • Floating Fish Farm
  • Round small island
  • Swimming Tanjung Rhu Beach
  • Monkey Watching
  • Crocodile Cave

Tour giude kami. Sangat peramah dan peneragan yang sangat baik. 5 star. Tip top


Melawat sekitar gua kelawar



Geng gigi kapak. ehhehhh mamat korea pon nak selit gak..



 Gua Buaya


Tengok helang makan


Pulau Anak Tikus (Fossil island). 


Pantai Tanjung Rhu. View yang sangat-sangat cantik. Singgah sini mandi manda. Tengok kat belakang tu ade dua muka la.


Pulau yang menyerupai kasut.



Melawat kawan-kawan yang tertinggal di sini. hehehe

Selesainya aktiviti mangrove kami rest sekejap untuk agenda seterusnya iaitu shopping. Masa yang ditunggu2.


shopping complex Haji Ismail. Time to borong chocolate..Pesanan: sila bawak extra duit kalau ke sini. Rambang mata kalau boleh semua chocolate nak beli


Sempat lagi beli beg. hehehe.. biasa la perempuan kalau tak borong sakan tak sah.

Day 4

Masa untuk pulang. Tamat sudah vacation kami. Sebelom pergi airport kami singgah sarapan pekena roti canai black paper. Isi perut dulu baru hati girang. Di sebabkan flight kami awal so tak dapat nak buat aktiviti lain.




Tamat sudah  cerita aku di Langkawi. Target nak datang sini bawak family pulak.

Tiada ulasan: